Тимошенко розповів представникам Ради Європи про план швидкого відновлення України

Тимошенко розповів представникам Ради Європи про план швидкого відновлення України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко розповів про Fast Recovery план відновлення України представникам Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Як передає кореспондент Укрінформ, Тимошенко окреслив риси плану під час міжнародного круглого столу “Об’єднані для України: механізми співпраці місцевої та регіональної влади під час війни”, у якому брали участь керівники Конгресу, а також представники органів місцевого самоврядування України та європейських муніципалітетів.

“Завдяки злагодженій роботі проєктного офісу “Великого будівництва” при Офісі Президента та обласних військових адміністрацій за дорученням президента України був розроблений план відновлення України. Одним із найважливіших елементів цього плану є Fast Recovery план. Його суть полягає у максимально швидкому відновленні критично необхідної — вже сьогодні — соціальної інфраструктури, щоб наші люди могли повернутися до своїх домівок і отримувати освітні, медичні та житлово-комунальні послуги”, - зазначив Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко ознайомився з відновленням інфраструктури Житомирщини, постраждалої від війни

Він підкреслив важливість багаторівневого врядування, наголосивши, що дії центральної влади та органів місцевого самоврядування мають бути узгодженими та скоординованими, адже це критично необхідно для досягнення спільної мети — перемоги над ворогом та відбудови України.

“Протягом останніх місяців фахівці Офісу Президента разом зі спеціалістами регіональних та місцевих органів влади працювали над розробкою плану швидкого відновлення — Fast Recovery. Розроблено онлайн-систему, яка фіксує всі руйнування, порахований кожен метр зруйнованої інфраструктури. Вже зараз на деокупованих територіях необхідно оперативно відбудувати майже сорок тисяч об’єктів”, - розповів Тимошенко.

Серед них, за його словами, — 400 шкіл, 600 садочків та лікарень, а також об’єкти ЖКГ, зокрема, водо-, газо-, тепло- та електропостачання. Усі інші об’єкти — це житлова інфраструктура.

“Паралельно з цим ми працюємо над довгостроковим проєктом відновлення та трансформації Української держави у сучасну, сильну, європейську та комфортну країну”, - зазначив заступник керівника ОП.

Читайте також: Відновлення зруйнованих шкіл і дитсадків: Тимошенко зустрівся з представниками ЮНІСЕФ

При цьому він зауважив, що поверхнева оцінка втрат України від російської агресії вже перевищує 700 млрд доларів, і що ця цифра зростає щодня, адже війна триває.

“Відбудова такого рівня потребує нових стандартів та інституційних гарантій прозорості. В Україні буде реалізований найкращий світовий досвід. Основні принципи — це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, запровадження зелених технологій, безбар’єрність та прозорість”, - сказав Тимошенко.

“Від початку цієї війни центральна влада і органи місцевого самоврядування підтримують регулярний діалог, вирішують нагальні питання та спільно планують заходи з відновлення нашої країни”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що Офіс Президента розробив план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України Fast Recovery.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-