Зеленський про обстріл Харківського педуніверситету: Це варварство, ми вистоїмо і все відновимо

Зеленський про обстріл Харківського педуніверситету: Це варварство, ми вистоїмо і все відновимо

Укрінформ
Знищення ракетним ударом Харківського педуніверситету на 100% характеризує російське вторгнення. Тільки ворог цивілізованості й людяності може робити такі речі.

Про це під час вечірнього відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Харкові російським ракетним ударом був зруйнований педагогічний університет – головний корпус, лекторії, університетський музей, наукова бібліотека. Це з точністю до 100% характеризує російське вторгнення. Якщо давати визначення тому, що таке варварство, цей удар підходить найбільше. Тільки ворог цивілізованості й людяності може робити такі речі – бити ракетами по університету, по педагогічному університету», - підкреслив Зеленський.

За його словами, також ударом було пошкоджено другий об’єкт, який присвячений Григорію Сковороді – пам’ятник, що був на площі перед університетом.

Попри те, що його завалило уламками, пам’ятник не розбитий. Зеленський нагадав, що музей Сковороди, розташований на Харківщині, ще у травні згорів після російського обстрілу.

Читайте також: Зеленський анонсував потужні протиракетні системи для України

Водночас Президент перефразував слова відомого українського філософа та зазначив: «Хоч би як окупанти намагалися нас зловити, їм нас не спіймати. Ми обов’язково вистоїмо і все відновимо».

Як повідомлялося, протягом уже місяця Харків щоночі зазнає ракетних ударів. Минулої ночі було зруйновано будинки у Новобаварському районі, у Київському районі ракета влучила у будівлю Державного педагогічного університету ім. Сковороди там загинув 40-річний охоронець.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-