росія навіть не почала думати про мир і намагається обходити санкції - Зеленський

росія навіть не почала думати про мир і намагається обходити санкції - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що російська федерація ще потужно не відчуває наслідків дії міжнародних санкцій, намагається обходити запроваджені обмеження й навіть не думає про мир.

Про це він заявив під час спільної з прем'єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тому відповідь на це питання залежить від нас усіх. Як швидко ми можемо це зробити, як швидко ми змусимо росію думати про мир, тому що ми вважаємо, що вони навіть не почали про це думати, вони ще не відчувають потужно наслідків санкцій. Вони (наслідки від санкцій – ред.) точно будуть, але вони (росіяни – ред.) не відчувають, вони їх обходять, тому що, на жаль, ще знаходяться деякі союзники, які допомагають рф або їх (російському – ред.) бізнесу», - відповів Зеленський на запитання щодо термінів закінчення війни.

Президент наголосив на важливості подальшого тиску світу на росію, у тому числі політичного, а також на прискоренні надання Україні зброї.

На думку Зеленського, є ще один варіант завершення війни - коли росія сама зрозуміє, що вона накоїла, і залишить українську територію. Водночас глава держави не вірить, що росіяни можуть зробити це самостійно.

Читайте також: Зеленський анонсував потужні протиракетні системи для України

Зеленський відзначив, що агресію росії проти України важко назвати військовим конфліктом і навіть війною, з огляду на наслідки дій росіян проти українців. За його словами, це – «відкрита терористична акція з боку рф».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-