Життя без води та каналізації: мер розповів, які проблеми чекають на сєвєродончан

Життя без води та каналізації: мер розповів, які проблеми чекають на сєвєродончан

Відео
Укрінформ
На жителів зруйнованого російськими обстрілами та захопленого Сєвєродонецька найближчими місяцями чекають проблеми з центральним водопостачанням та каналізацією.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк, передає Укрінформ.

"Матеріальну базу зруйновано, фахівців, що залишилися, не так багато, а проблем у міста - багато. Тому, на жаль, найближчими місяцями життя людей, які залишилися в місті, буде десь на рівні печерних мешканців. Можна замінити електрику генераторами, але відновити центральне водопостачання та каналізацію при зруйнованих очисних спорудах без повернення під контроль України неможливо", - вважає мер.

Крім "сумбурних" спроб налагодити діяльність комунальних служб, загарбники, які призначили у місті свого "коменданта", намагаються відновити роботу ринків та зібрати до 1 вересня школярів та вчителів. Водночас, отримавши доступ до контактів працівників комунальних підприємств, що виїхали, "передають їм привіти в кращих традиціях лнр-ії", "радячи" не повертатися, зазначив Стрюк.

Читайте також: росіяни не вийшли на адмінкордони Луганщини, у двох населених пунктах досі йдуть бої

За його інформацією, у місті залишалося 7-8 тисяч жителів, нині до нього повертається частина людей, які перечікували бої в навколишніх селах, тож цифра може бути більшою. Частину сєвєродончан загарбники вивезли на інші захоплені території.

Як повідомляв Укрінформ, війська рф постійними обстрілами майже повністю знищили Сєвєродонецьк. За словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, критичну інфраструктуру знищено всю, пошкоджено 90% міста, 80% житлових будинків доведеться зносити. 24 червня українські військові отримали наказ відійти із Сєвєродонецька на новий рубіж оборони. Водночас росіяни продовжують обстрілювати захоплене ними місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-