Премʼєр Ірландії засудив спроби росії перетворити їжу на зброю

Премʼєр Ірландії засудив спроби росії перетворити їжу на зброю

Укрінформ
Ірландія не сприймає використання їжі як інструменту війни і буде робити все можливе, щоб жодна людина не постраждала від цього.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми також мали складнощі в історії. Сьогодні я поклав квіти до меморіалу Голодомору 1930-их років. І в нас була аналогічна ситуація. У нашій історії також був Голодомор, і ми зараз не сприймаємо взагалі таких ситуацій, коли їжа може використовуватися як інструмент війни», - зазначив Мартін.

Глава уряду додав, що Ірландія буде робити все можливе, щоб жодні люди не постраждали від намагання перетворити їжу на зброю.

Крім того, премʼєр-міністр Ірландії оголосив про допомогу Україні на шляху до Євросоюзу в майбутньому та допомогу з відбудовою країни.

Читайте також: Премʼєр Ірландії закликав росію закінчити свою нелюдську агресію

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Республіки Ірландія Міхал Мартін у середу перебуває з візитом в Україні, де вже відвідав Бородянку, Бучу й Ірпінь, які зазнали руйнувань від російської агресії.

Унаслідок повномасштабної російської агресії в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, близько половини якого призначалося для потреб Всесвітньої продовольчої програми ООН. Дії росії, яка продовжує морську блокаду, краде українське зерно з тимчасово захоплених територій України та бомбить українські сховища із зерном, загрожують виникненням глобального голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-