Україна прагне більшої промислової співпраці з ЄС – Мінекономіки

Україна прагне більшої промислової співпраці з ЄС – Мінекономіки

Укрінформ
Відбулося п’яте засідання Діалогу Україна – ЄС високого рівня з горизонтальних питань та окремих секторів промисловості (так званого Промдіалогу), де обговорювалась подальша діяльність у створенні ланцюжків доданої вартості та можливості промислової кооперації.

Про це повідомляє Мінекономіки в Телеграмі, передає Укрінформ.

У ході засідання Україна доповіла про стан промисловості в умовах широкомасштабної військової агресії з боку рф та ознайомила представників країн Європи з результатами реалізації програми релокації вітчизняних підприємств.

Учасники засідання обговорили подальшу діяльність у створенні ланцюжків доданої вартості, у тому числі, можливості спільних кроків за сприяння ЄК. Зокрема, зазначається, що Україна прагне до більшої промислової кооперації, тобто, більшої кількості проєктів, замовлень, інвестицій та готовності ЄС підтримати відновлення країни.

В Мінекономіки переконані, що український бізнес може стати серйозним партнером для європейських компаній завдяки збереженню значного наукового потенціалу для забезпечення розвитку високотехнологічних виробництв із високою часткою доданої вартості.

Читайте також: Єврокомісія вже починає працювати з Україною як із майбутнім членом ЄС – Кулеба

За результатами зустрічі сторони визначили напрямок подальшої співпраці у зазначених питаннях, зокрема, її результати будуть враховані під час наступного шостого засідання Промдіалогу.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд очікує, що обсяги виробництва в Україні впадуть нижче раніше прогнозованого рівня, до 25-30% за підсумками нинішнього року – через руйнування, людські й економічні втрати від російської війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-