У Лугано досягли домовленостей на майже $1,9 мільярда для підтримки України - Шмигаль

У Лугано досягли домовленостей на майже $1,9 мільярда для підтримки України - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що на Міжнародній конференції в Лугано досягнуто домовленостей на суму в майже 1,9 млрд доларів для підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це він поінформував у Телеграмі.

“Під час Міжнародної конференції в Лугано ми не лише представили драфт Плану відновлення України. Ми продовжили об’єднувати наших партнерів задля підтримки й допомоги нашій державі прямо зараз. Майже 1,9 млрд доларів. Саме на таку суму було досягнуто домовленостей в Лугано на підтримку України”, - повідомив Шмигаль.

Зокрема, за його словами, 600 млн доларів на фінансову підтримку, понад 500 млн доларів для розвитку нашого аграрного сектору, зберігання, покращення логістики, ліквідність для підприємств, понад 500 млн доларів для підготовки до опалювального сезону та майже 250 млн доларів для розвитку проєктів цифрової трансформації України.

“Вдячні урядам Швейцарії, Швеції, Великої Британії, Світовому банку, ЄБРР, ЄІБ, приватному українському та міжнародному бізнесу за цю солідарність”, - зауважив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР низку проєктів

Він наголосив, що коаліція захисту та підтримки України велика і потужна як ніколи.

“Ніхто не відчуває «втоми від війни», як про це мріють у кремлі. Україна переможе, бо з Україною весь світ”, - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Генсек ООН: Відбудова України - це довгий шлях, але він має починатися вже зараз

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після збройної агресії російської федерації.

5 липня представники понад 40 країн і близько 20 міжнародних організацій за результатами Міжнародної конференції схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну.

За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-