Джемілєв став почесним доктором наук турецького університету

Джемілєв став почесним доктором наук турецького університету

Фото, відео
Укрінформ
Лідеру кримськотатрського народу Мустафі Джемілєву присвоїли звання почесного доктора політичних наук та міжнародних відносин Університету економіки та технологій Союзу палат і товарних бірж Туреччини (TOBB ETÜ).

Церемонія відбулася в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Мустафа Джамілєв є втіленням любові до Батьківщини та свого народу. На його долю випали великі випробування та страждання, які він з честю витримав, не відступивши ні на крок від свої принципів та переконань. Він - справжній борець за права кримських татар і з його життєвого шляху та боротьби ми можемо винести багато уроків. Ми дуже раді надати йому звання почесного доктора TOBB ETÜ», - зазначив у промові президент Союзу палат і товарних бірж Туреччини.

Ректор TOBB ETÜ Юсуф Саринай відзначив, що наукова рада університету підтримала пропозицію присвоєння Мустафі Джемілєву звання почесного доктора політичних наук та міжнародних відносин, враховуючи його внесок у боротьбу кримськотатарського народу за свої права, якому Джемілєв присвятив усе своє життя.

Читайте також: МЗС висловлює протест проти вироку окупаційного «суду» Джемілєву

«Я отримую це почесне звання від імені мого народу, який ніколи не здавався у боротьбі за свободу і за нашу Батьківщину… 8 років тому росія знову окупувала нашу землю й провела фейковий референдум, тисячі людей були знову вимушені залишити свою Батьківщину... Але я маю беззаперечну впевненість у тому, що ми виженемо загарбників з України, відновимо територіальну цілісність держави, включно з Кримом», - сказав Джемілєв після вручення.

Джемілєв став почесним доктором наук турецького університету / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Після церемонії вручення Джамілєв зустрівся з представниками посольств, акредитованих в Анкарі, представниками інтелектуальних та наукових кіл Туреччини, студентами TOBB ETÜ в рамках круглого столу «Кримське питання у світлі війни росії проти України».

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня в окупованому Криму так званий Армянський міський “суд” заочно оголосив вирок лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, за яким він визнаний винним за трьома статтями обвинувачення, але звільнений від покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-