В обстрілюваному ворогом Слов’янську ще залишаються 23 тисячі жителів

В обстрілюваному ворогом Слов’янську ще залишаються 23 тисячі жителів

Укрінформ
В обстрілюваному російськими військами Слов’янську ще залишаються 23 тис. цивільних мешканців міста.

Як передає Укрінформ, про це сказав голова Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях, повідомила у Телеграмі Слов’янська ВЦА.

«Зараз приблизно десь 23 тисячі мешканців Слов’янська зі 100-тисячного міста ще залишаються. Так, збільшилася кількість охочих виїхати, але, на жаль, поштовхом таким для цього стали ворожі прильоти, коли вони збільшилися і коли вже робити це стає не так безпечно, як раніше. Але все ж таки люди виїжджають», - сказав Лях.

Він зазначив, що наразі ще є можливість у людей виїхати безпечно на Львів, Дніпро або Рівне. Це все робиться з безкоштовним проживанням і харчуванням.

Читайте також: Евакуаційний потяг із Словянська вирушив на Рівненщину

«Тому, коли люди кажуть, що їм не вистачає грошей, що вони фінансово неспроможні евакуюватися, це не відповідає дійсності. Коли подивитися на досвід сусідніх громад, які вже під окупацією, як там проходила евакуація – там теж люди спочатку не хотіли евакуюватися, а потім, коли прилітало, вони у шльопках та без особистих речей вимушені були виїжджати вже хоч куди. А до цього такого бажання не було, на жаль. Тобто, все потрібно робити вчасно і коли це безпечно», - пояснив голова військової адміністрації.

Як повідомлялося, на Донеччині внаслідок масованого обстрілу російськими загарбниками міста Слов’янськ 5 липня дві людини загинули, ще сім дістали поранень.

Читайте також: У Словянську вчора від ворожих обстрілів загинули двоє людей і семеро поранені

російські війська 3 липня завдали масованого удару по Слов’янську, загинули шість людей, ще 15 зазнали поранень. У місті спалахнуло до 15 пожеж.

5 липня з міста евакуювали 144 цивільних, серед них 20 дітей.

російські війська постійно обстрілюють Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-