У Дніпрі затримали пропагандиста комуністичного режиму

У Дніпрі затримали пропагандиста комуністичного режиму

Укрінформ
У місті Дніпро поліцейські повідомили про підозру за пропаганду комуністичного режиму місцевому мешканцю, який демонстрував у супермаркеті прапор із забороненою комуністичною символікою та публічно поширював пропагандистські листівки.

Про це повідомила Національна поліція України, передає Укрінформ.

«5 липня близько 13.40 місцеві жителі повідомили до поліції про чоловіка, який у торгівельному закладі у Соборному районі міста ходить з червоним прапором та викрикує гасла. Для з'ясування обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції. У 54- річного чоловіка вилучили червоний прапор із комуністичною символікою та 30 друкованих листівок з пропагандистськими закликами», - поінформували у поліції.

Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. 5 липня чоловіку повідомили про підозру. Максимальне покарання передбачене санкцією статі - до 5 років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство.

Читайте також: Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України

Як повідомлялося раніше, у Києві затримали працівника столичного оборонного заводу за агітацію "русского мира".

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-