У рф генерали поліції вимагали у бізнесу гроші та витрачали їх на себе

У рф генерали поліції вимагали у бізнесу гроші та витрачали їх на себе

Укрінформ
Центральний апарат слідчого комітету росії порушив проти трьох генералів МВС кримінальну справу про зловживання посадовими повноваженнями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Медуза", яка веде моніторинг ситуації.

У російському МВС підтвердили, затримання в рамках кримінальної справи про зловживання посадовими повноваженнями помічника глави МВС генерал-лейтенанта Сергія Умнова (у 2012-2019 роках керував управлінням МВС по Санкт-Петербургу), начальника ДІБДР Петербурга та Ленінградської області генерал-лейтенанта начальника тилу управління МВС у регіоні генерал-майора у відставці Івана Абакумова. За даними поліції, у 2016-2020 роках керівники петербурзького МВС купували на гроші «Фонду сприяння програмам ГУВС Санкт-Петербурга та Ленобласті» майно «з метою особистого використання».

За даними російських ЗМІ, 5 липня співробітники слідкому рф і фсб провели обшуки у названих генералів. Також обшуки відбулися у кількох співробітників МВС рангом нижче. При цьому Сергія Умнова затримано, і він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Абакумова привезуть до Москви для слідчих дій із окупованого Криму, де він жив останнім часом.

Читайте також: У росії діють «палії військкоматів» та «рейкові партизани» – ЗМІ

Цю кримінальну справу порушили ще в 2020 року. За версією слідства, генерали «наполегливо рекомендували» петербурзьким бізнесменам жертвувати кошти у «Фонд сприяння програм ГУВС Санкт-Петербурга та Ленобласті». Потім ці гроші «фактично безконтрольно» витрачалися на різні поліцейські заходи та давали «певні преференції» жертводавцям.

Треба зазначити, що попередня справа про можливе зловживання відразу двох колишніх заступників начальника слідчого департаменту МВС генерал-майорів юстиції Олександра Бірюкова та Олександра Краковського (їхній керівник Олександр Романов, який став свідком у справі, сам пішов у відставку) закінчилася фактично нічим — результати роботи ДСУ СКР не влаштували Генпрокуратуру, яка відмовилася затвердити обвинувачення.

Ця новина з'явилася на тлі початку нового етапу війни росії проти України, повномасштабного вторгнення 24 лютого. Після цього в росії відбувається загальне посилення режиму, низка арештів, у тому числі чиновників, лояльних до кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-