росіяни не вийшли на адмінкордони Луганщини, у двох населених пунктах досі йдуть бої

росіяни не вийшли на адмінкордони Луганщини, у двох населених пунктах досі йдуть бої

Укрінформ
росіяни не вийшли на адмінкордони Луганської області. У двох населених пунктах досі тривають бої.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Те, що росіяни відзвітували, що вони захопили всю Луганську область, не зовсім так. Тому що Луганщина досі бореться, хоч захоплена майже вся територія, але є два населені пункти, і там досі бої. Поки що не можна казати, що прямо на 100% вийшли на адміністративні кордони Луганської області", - зазначив очільник ОВА.

Читайте також: Гайдай розповів, як захищали Лисичанськ: росіяни переважали вдесятеро

За його словами, бої тривають запеклі, російська армія постійно отримує резерви: нову техніку і велику кількість боєкомплекту для артилерії. Вороги обстрілюють там все від ранку і до ночі, намагаються налагодити переправи, все-таки хочуть повністю захопити всю Луганщину.

"За весь цей час вони стільки там втратили техніки і людей, що це мені нагадує операцію Жукова, коли відбувалося форсування Дніпра під час Другої світової", - додав Гайдай.

Він також зазначив, що Луганська ОДА/ОВА надалі трохи змінить напрямки роботи, головну увагу приділятимуть допомозі військовим і переселенцям, а також роботі гумштабів для мешканців області в інших регіонах країни.

Читайте також: Арестович - про вихід із Лисичанська: ЗСУ виконали всі завдання, росія зазнала жахливих втрат

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині тривають артобстріли позицій українських військових на адміністративному кордоні області поблизу Лисичанська у напрямку Бахмута. росія не припиняє «ракетний тероризм». На захоплених територіях триває утвердження "народної влади": у Сєвєродонецьку загарбники відкрили "прокуратуру", призначають зрадників України на керівні посади, імітують відновлення інфраструктури.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-