На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилося 250 мільйонів

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилося 250 мільйонів

Укрінформ
Національний банк України станом на 6 липня перерахував на потреби військових понад 17,6 млрд грн, на спеціальному рахунку залишилося 250 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Станом на 6 липня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, перевищує 250 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 17,6 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії переказано 950 млн грн, Нацполіції – 1,65 млрд грн, Міністерства оборони – 13,352 млрд грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації – понад 390 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 18,3 млн грн.

Також повідомляється, що станом на 6 липня залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить більш як 105 млн грн. Мінсоцполітики вже перерахувало з нього понад 500 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: На утримання армії зараз іде близько 130 мільярдів щомісяця - Шмигаль

Як повідомлялося, 24 лютого, із початку широкомасштабного вторгнення в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Також Національний банк відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій. Міністерство соціальної політики використовуватиме кошти, що надходять на цей рахунок, для підтримки громадян України, котрі найбільше страждають від війни.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-