Ракетні удари по Харкову та Хмельниччині, артобстріли в шести областях - зведення ОВА

Ракетні удари по Харкову та Хмельниччині, артобстріли в шести областях - зведення ОВА

Укрінформ
На захоплених територіях Луганської області російські загарбники призначають зрадників України на керівні посади.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 6 липня.

На Луганщині тривають артобстріли позицій українських військових на адміністративному кордоні області поблизу Лисичанська у напрямку Бахмута. росія не припиняє «ракетний тероризм». На захоплених територіях триває утвердження «народної влади»: у Сєвєродонецьку загарбники відкрили «прокуратуру», призначають зрадників України на керівні посади, імітують відновлення інфраструктури.

У Хмельницькій області вчора ввечері під час повітряної тривоги російські війська випустили 4 ракети по території області. Підрозділи протиповітряної оборони збили одну ракету, уламки впали на території Шепетівського району. Три ракети влучили на територію однієї з громад Хмельницького району. Внаслідок вибухів одна людина поранена. Жертв немає.

Читайте також: У Слов’янську вчора від ворожих обстрілів загинули двоє людей і семеро поранені

У Сумській області минулої доби росіяни обстріляли п'ять прикордонних громад. По Новослобідській громаді було 10 прильотів з міномета, пошкоджено два домоволодіння та лінії електропередач. Шалигінська громада - 18 прильотів. Також безпілотники скинули вибухівку. Краснопільську громаду росіяни обстріляли зі стрілецької зброї та мінометів, пошкоджено склад міндобрив. По Середино-Будській територіальній громаді прилетіло чотири міни. За попередньою інформацією, без жертв.

У Дніпропетровській області російська артилерія знову била по Криворізькому району. Обстріляли Широківську громаду. У селі Шестірня пошкоджено кілька житлових будинків. За попередньою інформацією, без жертв.

Читайте також: У Харкові російська ракета розгромила будівлю університету

У Харкові росіяни завдали ракетних ударів по відкритій території, адміністративній будівлі Новобаварського, Основ’янського та Київського районів. Загарбники влучили в корпус Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди. Також обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський і Богодухівський райони. Горіли житлові будинки та відкриті території. В області протягом доби поранено троє людей, серед них дитина.

У Донецькій області тривають обстріли - Торецьк (школа, ремонтно- механічний завод), Слов’янськ 2 (житловий сектор, ринок), Бахмут, Курахове, Красногорівка, Авдіївка (професійне технічне училище, житловий сектор, залізничний переїзд), села Первомайське, Орлівка, Семенівка. Пошкоджено 26 об’єктів, в тому числі 19 житлових будинків, школа, РМЗ, ПТУ. За добу 6 людей загинули, ще 21 поранено.

Читайте також: росіяни обстріляли з артилерії Криворізький район, пошкоджені будинки

У Миколаївській області за добу росіяни обстріляли Широківську громаду, внаслідок чого пошкоджено житлові будинки. Потерпілих немає. У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. У Миколаївському районі вночі обстріляли села Нечаяне Нечаянської громади. За попередньою інформацією, одна людина загинула.

У Херсонській області обстріли та вибухи. У Бериславського районі вигоріла частина пшениці та лісів. Ситуація стабільно тяжка, сотні захоплених сіл та містечок залишаються без води, світла, газу, мобільного зв’язку та Інтернету. Артобстрілами та численними вибухами росіяни знищили соціальну інфраструктуру у Високопільській та Нововоронцовській громадах, пошкоджено багато будинків і у сусідніх територіальних громадах. Російські військові та «місцева новопризначена влада» продовжують робити гучні заяви, зокрема, хочуть приєднати діючі вітрові електростанції у Херсонській області до Криму та продовжують активну підготовку до нового навчального року.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-