У Криму вже поховали понад сотню солдат армії рф

У Криму вже поховали понад сотню солдат армії рф

Укрінформ
Після 24 лютого в тимчасово окупованому Криму поховали щонайменше 108 солдат армії рф, що свідчить про приховану мобілізацію на українському півострові.

Про це повідомляє у Телеграмі Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"За інформацією з відкритих джерел, станом на 4 липня 2022 року у тимчасово окупованому Криму вже відбулося поховання не менш як 108 солдатів російської армії, 57 із яких, ймовірно, є громадянами України. Кількість поховань може бути більшою, оскільки частина з них відбувається без висвітлення. Інформація оперативно уточнюється", - йдеться у повідомленні.

У Представництві нагадали, що підготували детальну інструкцію, як громадяни України з окупованого Криму, яких незаконно мобілізували до армії рф, можуть здатися у полон і цим зберегти своє життя та не виконувати злочинних наказів.

Читайте також: російські дезертири втікають до Криму через Арабатську стрілку – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, раніше з'явилася інформація, що на ресурсах окупаційної адміністрації рф у тимчасово окупованому Криму оприлюднено указ так званого “глави республіки крим”, яким створено так звану “призовну комісію з мобілізації громадян у республіці крим” у новому складі, затверджено положення про неї та доручено створити в “муніципальних районах та міських округах” відповідні комісії нижчого рівня.

Такі кроки окупаційної адміністрації свідчать, що російська федерація готується до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Українців у Криму закликають саботувати мобілізацію

Призов і мобілізація громадян України до збройних сил держави-окупанта є грубим порушення норм міжнародного гуманітарного права, зокрема положень IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-