Туреччина та Вірменія відкриють сухопутний кордон та почнуть прямі вантажні перевезення

Туреччина та Вірменія відкриють сухопутний кордон та почнуть прямі вантажні перевезення

Укрінформ
Туреччина та Вірменія домовилися відкрити сухопутний кордон, зокрема для громадян третіх країн, почати прямі вантажні перевезення та будуть продовжувати процес нормалізації без попередніх умов.

Про це МЗС Туреччини повідомив за результатами зустрічі спеціальних представників з питаня нормалізації відносин між Туреччиною та Вірменією посла Сердара Килича та віцеспікера парламенту Вірменії Рубена Рубіняна, передає власкор Укрінформу.

«Вони (спецпредставники – ред.) домовилися якнайшвидше забезпечити можливість перетину сухопутного кордону між Туреччиною та Вірменією громадянами третіх країн, які відвідують Туреччину та Вірменію відповідно, і вирішили розпочати необхідний процес із цією метою», - повідомив в МЗС Туреччини.

Читайте також: До Турецького порту увійшов суховантаж з краденим українським зерном

Сторони також домовилися про початок прямих вантажних авіаперевезень між Туреччиною та Вірменією у найкоротші терміни та вирішили ініціювати необхідний процес із цією метою.

Також на зустрічі йшлося про інші можливі кроки, які можуть бути здійснені для досягнення повної нормалізації відносин між країнами. Сторони наголосили на своїй згоді на продовження процесу нормалізації без попередніх умов.

Читайте також: росія шукає «лазівки» на міжнародні ринки через Грузію, Вірменію та Азербайджан - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року відбулася перша зустріч спецпредставника з процесу нормалізації між Вірменією та Туреччиною, віцеспікера Вірменії Рубена Рубіняна та спецпосланника Туреччини з нормалізації відносин з Вірменією Сердара Килича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-