Нормативна оцінка землі надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників

Нормативна оцінка землі надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників

Укрінформ
Роль ринку землі у відновленні економіки складно переоцінити. Тому послуга отримання документа про нормативну оцінку землі буде впроваджена в автоматичному режимі та електронній формі.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

«Роль ринку землі й аграрного сектору у відновленні економіки після війни складно переоцінити. Це буде один зі стовпів нової економіки України, але його основою стане не експорт сировини, а глибинна переробка на території нашої держави», - зазначив Шмигаль.

За його словами, повномасштабна війна поставила ринок землі на паузу, але не зупинила його. Наприкінці травня влада відновила роботу кадастрів та реєстрів, і за цей місяць було укладено майже три тисячі нових угод.

«Сьогодні уряд ухвалив рішення, яке збільшить прозорість та ефективність функціонування ринку землі. Послуга отримання документа про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі. Документ надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників. Все прозоро і швидко, без корупції та можливості для зловживань», - додав прем’єр.

Читайте також: Частка успішних земельних торгів в Україні наблизилася до довоєнного рівня

Як повідомлялося, рік тому, 1 липня, в Україні був запроваджений ринок землі. Люди отримали можливість продавати та купувати землю, запускати власне господарство, інвестувати в розвиток.

За рік роботи земельного ринку в Україні було укладено понад 105 тис. земельних угод, у тому числі 88 тис. угод купівлі-продажу ділянок землі. За даними Мінагрополітики, було відчужено близько 245 тис. га сільськогосподарських земель; при цьому загальна площа таких земель в Україні становить 32,5 млн га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-