Ракети стирчать у стінах: ворог обстріляв будинки на Запоріжжі

Ракети стирчать у стінах: ворог обстріляв будинки на Запоріжжі

Фото
Укрінформ
Упродовж минулої доби до органів поліції надійшло чотири десятки повідомлень про здійснення військовослужбовцями рф обстрілів мирного населення Пологівського району Запорізької області.

Ворог поцілив по житлових будинках у населених пунктах Оріхівщини та Гуляйпільщини. Про це повідомляє ЗОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Внаслідок збройної атаки по Гуляйполю у приватних будинках сильно пошкоджене шиферне перекриття, посічені стіни та вибиті вікна. Ворожий снаряд влучив у фасад п’ятиповерхівки, внаслідок чого сталося займання. У приміщенні зруйновані всі п’ять поверхів, вибиті вікна у під’їздах, пошкоджені балкони та згоріли квартири. На оріхівському напрямку поліцейські задокументували 34 факти про наслідки артилерійських обстрілів, з них 23 - по Преображенці”, - йдеться у дописі.

Ворог обстріляв будинки на Запоріжжі / Фото: Національна поліція

В усіх випадках ворог знищував житлові будинки, які жодним чином не відносяться до військових об’єктів. Деякі домівки тричі підпадали під ворожу атаку, тому мають значні руйнування.

Читайте також: На Миколаївщині за добу внаслідок обстрілів поранені п'ятеро людей

Зазначається, що в один із будинків влучили одразу декілька ракет. Заявники повідомили, що деякі з них вибухнули, проте інші не здетонували та стирчать у стінах і кімнатах.

Значних руйнувань зазнали й присадибні будівлі, гаражні приміщення та двори оріхівців.

Читайте також: Ворог продовжує обстрілювати Харківщину: за добу загинули четверо людей

Окрім цього, ворог завдав значних ударів по селах Мала Токмачка, Новопавлівка та Білогір’я. У деяких громадян під час обстрілу повністю вигоріло майно, авто- та мототранспорт, а також ракетами вбито домашню худобу.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу села Мирне в Пологівському районі внаслідок ворожих обстрілів перебитим виявився магістральний газопровід. Без газу залишилась Оріхівщина, на черзі - Мелітопольський та Василівський райони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-