«Ізоляція асада і путіна»: у Держдепі засудили визнання Сирією незалежності «л/днр»

«Ізоляція асада і путіна»: у Держдепі засудили визнання Сирією незалежності «л/днр»

Укрінформ
Офіційний Вашингтон заявив, що визнання режимом у Сирії незалежності так званих «д/днр» є лише підтвердженням того, що режими асада і путіна є ізольованими та не належать до широкого міжнародного співтовариства.

На цьому наголосив на офіційній твітер-сторінці речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ.

«Визнання режимом Асада так званих Луганської та Донецької «народних республік» свідчить про спільну ізоляцію режиму (асада – ред.) та президента путіна. Широке міжнародне співтовариство не підтримує жодних спроб поділу суверенної території України», - наголосив напередодні офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Зеленський розповів, чим закінчиться визнання незалежності «л/днр» для Сирії

Заява зовнішньополітичного відомства США пролунала після того, як 29 червня Сирійська Арабська Республіка офіційно визнала «незалежність та суверенітет» так званих «лнр» та «днр», створених росією на окупованих територіях Донеччини й Луганщини.

Офіційний Київ у відповідь заявив, що розриває дипломатичні відносини із Сирією та розпочинає запровадження проти неї торговельного ембарго. У вітчизняному МЗС зауважили, що розглядають це як недружній акт щодо України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-