За три місяці пільгового розмитнення до України ввезено майже 237 тисяч автівок

За три місяці пільгового розмитнення до України ввезено майже 237 тисяч автівок

Укрінформ
За час пільгового розмитнення авто до України було ввезено майже 237 тис. транспортних засобів, внаслідок цього бюджет недоотримав 26,1 млрд грн.

Про це повідомляє Державна митна служба у Телеграмі, передає Укрінформ.

За весь час так званого “нульового” митного оформлення автівок у квітні-червні 2022 року, ввезено майже 237 тис. транспортних засобів. Пільги зі сплати платежів склали 26,1 млрд грн, ідеться в повідомленні.

Наразі митне оформлення транспортних засобів проводиться у порядку, встановленому законодавством, що діяло до скасування платежів. Тобто знову сплачується ввізне мито, ПДВ та акцизний податок, нагадали в відомстві.

Базою оподаткування цими платежами є вартість авто, а їх розрахунок ведеться залежно від параметрів транспортного засобу.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 червня повернула сплату митних платежів для фізичних осіб під час ввезення транспортних засобів та ПДВ на імпорт товарів. Закон, який повертає оподаткування імпорту товарів та деяких транспортних засобів, набрав чинності 1 липня.

Читайте також: В Україні від сьогодні скасовують пільги на імпорт товарів та автомобілів

У березні 2022 року парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», яким передбачено звільнення від сплати митних платежів для фізичних осіб під час ввезення транспортних засобів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-