Воєнні злочини рф: у Раді створили спецкомісію

Воєнні злочини рф: у Раді створили спецкомісію

Укрінформ
Верховна Рада створила Тимчасову спеціальну комісію з питань міжнародного права, яка опікуватиметься вдосконаленням законодавства у зв’язку з воєнними злочинами рф.

За відповідну постанову 7491 "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройної агресії російської федерації проти України" проголосували 277 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Комісію очолив народний депутат Олександр Бакумов (фракція партії «Слуга народу»). Окрім нього в комісії працюватимуть ще 14 депутатів.

Читайте також: В Україні відкрили близько 20 тисяч справ щодо злочинів, скоєних військовими рф

Серед завдань комісії - розробка законопроєктів з імплементації принципів і норм міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права, які регулюють поведінку сторін конфлікту та встановлюють відповідальність за вчинення міжнародних злочинів, підготовка висновків і пропозицій щодо проєктів загальнодержавних програм з питань дотримання та реалізації норм міжнародного права, а також рекомендації щодо надання згоди на обов'язковість чи денонсацію міжнародних договорів України у цих галузях права.

ТСК має взаємодіяти з Кабінетом Міністрів та уповноваженим ВР з прав людини щодо дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина у районі воєнних дій та на тимчасово окупованих територіях (цивільне населення, поранені та хворі, військовополонені тощо).

Читайте також: Засуджені за воєнні злочини в Україні можуть утримуватись в інших країнах - Голова ВС

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-