90% українців - за вступ у ЄС, до НАТО хочуть 73%

90% українців - за вступ у ЄС, до НАТО хочуть 73%

Опитування
Укрінформ
Вступ України до Європейського Союзу підтримують 90% опитаних українців, приєднання до НАТО - 73%.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у дослідженні, проведеному 2-11 травня Національним демократичним інститутом в Україні та опублікованому на сайті Київського міжнародного інституту соціології.

При цьому на заході України вступу до ЄС хотіли б 94% респондентів, у центрі та на півночі - 93%, на сході та півдні країни - 84% опитаних.

Водночас 82% жителів заходу України підтримують вступ до НАТО. На півночі та у центрі - 79%, на сході - 59%, на півдні - 65% респондентів.

Читайте також: Майже 90% українців проти територіальних поступок росії заради миру

Загальнонаціональне дослідження розробив і провів Національний демократичний інститут в Україні. Польові роботи виконав КМІС з 2 по 11 травня за допомогою методу комп'ютерної системи телефонних опитувань (CATI) із 2500 завершених інтерв’ю. Опитування репрезентативне лише для дорослого населення, яке зараз проживає в Україні та користується мобільними телефонами. Території, які були непідконтрольні уряду України до 24 лютого 2022 року, були виключені з дослідження. Середня похибка для національної вибірки не перевищує +/- 3%.

Дослідження стало можливим за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Швеції, Міністерства закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO) Великої Британії та Міністерства міжнародних справ Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-