Ракетний удар рф по Одещині: 2 липня оголосили днем жалоби

Ракетний удар рф по Одещині: 2 липня оголосили днем жалоби

Укрінформ
На території Одеської області суботу, 2 липня, оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок російського ракетного удару по Білгород-Дністровському району.

Про це йдеться в Телеграмі Одеської міськради, передає Укрінформ.

«У зв'язку з трагедією, яка сталась через нічний ракетний удар літаками стратегічної авіації у Білгород-Дністровському районі Одеської області i призвела до загибелі людей 02 липня 2022 року оголошено в області днем жалоби за загиблими», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в день жалоби на всій території Одеської області буде приспущено Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій.

Також рекомендовано утриматися від проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач на регіональному та місцевому рівнях.

Як зазначив у зверненні до жителів області голова ОВА Максим Марченко, «усіх нас сьогодні вночі сколихнула подія небачених масштабів – по одному з населених пунктів Білгород-Дністровського району Одеської області ворогом завдано ракетних ударів. Жахлива трагедія забрала життя наших мирних громадян - Одеська область втратила своїх синів та дочок, які загинули від ворожих ударів російських окупантів».

Наслідки ракетного удару по Сергіївці / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Марченко назвав скоєне "справжнім терористичним актом".

"Схиляюсь перед матерям і батькам, які втратили своїх дітей. Висловлюю глибокі співчуття рідним і близьким загиблих. У цей скорботний час Одещина, як і вся Україна, сумує разом з вами. Ми поділяємо Ваше горе та біль», - підсумував очільник Одещини.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 1 липня росіяни завдали ракетного удару по селу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Кількість загиблих станом на 13:30 зросла до 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-