У Дніпрі викрили волонтера на продажі гумдопомоги для ЗСУ

У Дніпрі викрили волонтера на продажі гумдопомоги для ЗСУ

Укрінформ
У Дніпрі правоохоронці викрили працівника волонтерського центру на продажі бронежилетів військового призначення, отриманих як гуманітарна допомога для потреб Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

"За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю м. Дніпра за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

Встановлено, що волонтер під час воєнного стану продавав через Телеграм бронежилети 4-го класу військового призначення, передані як гуманітарна допомога для бійців Збройних сил України із Республіки Польща.

Читайте також: На Львівщині СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги для армії

Під час спецоперації правоохоронці затримали зловмисника під час одержання пів мільйона гривень за продаж 16 бронежилетів.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та в автомобілі підозрюваного були вилучені бронежилети, документація, що підтверджує ввезення в Україну цього спорядження для потреб ЗСУ, мобільні телефони, комп’ютерна техніка та грошові кошти.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб, зокрема серед працівників волонтерського центру.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області правоохоронці викрили працівників благодійної організації, які організували схему незаконного продажу автомобілів, призначених для потреб Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-