Видворення 70 дипломатів: прем’єр Болгарії відхилив ультиматум росії

Видворення 70 дипломатів: прем’єр Болгарії відхилив ультиматум росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив 1 липня, що не змінить рішення про висилку 70 російських дипломатів, відхиливши ультиматум москви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

«Ми не дозволимо іноземним дипломатам ставити ультиматуми болгарській державі з дедлайном до 12-ї години дня», - сказав Петков.

Учора Міністерство закордонних справ Болгарії повідомило, що посол росії в Софії Елеонора Митрофанова передала вербальну ноту, в якій «в ультимативному порядку вимагала відкликати до 12:00 1 липня наказ про видворення співробітників посольства, оголошених персонами нон грата».

Читайте також: Болгарія висилає 70 російських дипломатів

Згідно із заявою МЗС Болгарії, Митрофанова сказала, що якщо болгарська влада не зробить цього, то «негайно буде поставлено питання перед російським керівництвом про закриття посольства рф в Болгарії».

Європейський Союз висловив жаль з приводу погроз росії розірвати дипвідносини з Болгарією після її рішення вислати 70 працівників посольства рф та висловив повну солідарність із Софією. Про це йдеться у заяві речника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз шкодує з приводу невиправданих погроз російської федерації розірвати дипломатичні відносини з Болгарією у відповідь на рішення Болгарії, згідно з міжнародним законодавством, вислати 70 працівників російського посольства, дії яких порушували Віденську конвенцію про дипломатичні зносини. Європейський Союз висловлює повну підтримку й солідарність із Болгарією за цих обставин і уважно стежить за розвитком цієї справи», - йдеться у заяві.

За словами речника, такий непропорційний крок з боку росії лише сприятиме посиленню міжнародної ізоляції рф.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня прем’єр-міністр Кирил Петков заявив, що Болгарія прийняла рішення вислати з країни 70 працівників посольства рф у Софії. Очільник болгарського уряду зазначив, що велика частина працівників посольства рф працювала на іноземну розвідку, а «їхня дипломатична роль була лише прикриттям».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-