На вихідні в Україні прогнозують спеку з дощами і грозами

На вихідні в Україні прогнозують спеку з дощами і грозами

Погода
Укрінформ
Найближчого вікенду в Україні буде спекотно, однак при цьому в багатьох областях пройдуть сильні дощі з грозами.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

Зокрема, прогнозується, що у вихідні 2-3 липня на всій території країни вдень пануватиме спекотна погода – +27…+30°. У середньому на градус спекотніше очікується в Одеській, Миколаївській та Черкаській областях. Разом з тим вночі від спеки можна буде трохи перепочити. Так, у західних областях термометри покажуть +16…+19°, у центрі та на півдні – +14…+16°, на півночі та у східних регіонах – +11…+15°.

У суботу в Рівненській, Волинській, Львівській, Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській областях, а також на Закарпатті очікуються грози. На прогулянку, шопінг чи зустріч варто захопити парасольку, оскільки негода може затягнутися на цілий день, порадили в Sinoptik.ua.

У неділю дощі прийдуть у Житомирську та Вінницьку області. На решті території країни в суботу та неділю яскраво світитиме сонце.

Читайте також: росія вдарила ракетами по Сергіївці. Фото з місця подій — у нашому Telegram-каналі

В понеділок, 4 червня, дощі та грози очікуються у південних областях України, крім Херсонської, а також у центрі, на півночі та сході, за винятком Луганської області. Термометри при цьому покажуть до +31...+32° вдень і +17...+20° вночі. У західних областях погода на початку тижня буде спекотною та сухою – до +29…+31° вдень та +17…+19° вночі.

Також у Sinoptik.ua нагадали, що згідно з народними прикметами, якщо в день Зосими (2 липня) зранку падав дощ, то пращури готувалися до затяжної негоди. «Вважалося, що зливи можуть тривати кілька тижнів. Утім, якщо 3 липня, в день Мефодія, павуки активно плели павутину, найближчі дні, навпаки, мали бути теплими та ясними», - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-