російські дезертири втікають до Криму через Арабатську стрілку – розвідка

російські дезертири втікають до Криму через Арабатську стрілку – розвідка

Укрінформ
Дезертири російської армії втікають із зони бойових дій у Херсонській області до тимчасово окупованого Криму через Арабатську стрілку.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"В Херсонській області фіксуються непоодинокі випадки дезертирства російських військових. Головна причина втечі – великі втрати загарбників через точні удари української артилерії", – ідеться у повідомленні.

Найчастіше втікачі намагаються дістатися Криму через Арабатську стрілку. Цей маршрут вважається безпечним та добре відпрацьованим.

Читайте також: На Запоріжжі з гуртожитка дезертирували 60 російських солдатів - розвідка

Так, у тимчасово захопленій Калинівці Херсонської області зафіксували групу дезертирів віком 18-20 років.

"Одягнуті у військовий однострій російського зразка, без знаків розрізнення та головних уборів. Просять їжу та воду у місцевого населення. Один з них, ймовірно, поранений. При собі мають три автомати Калашнікова. Рухаються в бік Криму. При цьому пересуваються виключно вночі, а вдень переховуються", - зазначили в ГУР.

Читайте також: Мітинги зруйнували плани ворога на Херсонщину — облрада

Як повідомляв Укрінформ, згідно із зведеною інформацією військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 1 липня, у Херсонській області через бойові дії усе більше сіл Бериславського та Каховського районів, а також прилеглих населених пунктів до Миколаївщини опиняються на межі знищення. Є багато сіл, де пошкоджено кожен другий будинок, а з деяких населених пунктів люди повністю виїхали. У багатьох селах заміновані поля і дороги, загарбники викрали весь транспорт, магазини і аптеки не працюють, немає можливості отримати пенсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-