У Маріуполі загарбники запускають крани у порту для вивезення зерна через Сирію до рф

У Маріуполі загарбники запускають крани у порту для вивезення зерна через Сирію до рф

Укрінформ
У Маріупольському порту триває запуск портових кранів. За прогнозами, вже в першій декаді липня порт зможе прийняти вантажі та відправляти через Сирію в росію награбоване зерно та металопрокат.

Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Мародерство на державному рівні на низькому старті. Окупанти запустили буксирний кран для очищення сухохідного каналу та акваторії порту. З Маріупольського району окремо подано електрику, триває запуск портових кранів. Фактично, в першій декаді порт буде готовий для прийняття вантажів і відвантаження награбованого через основний глибоководний канал», - написав Андрющенко.

Він додав, що вантажі, зокрема металопрокат та зерно, планують постачати напряму через Сирію.

«Саме такий канал узгодили при візиті на минулому тижні в Сирію куратор від держдуми росії Саблін та представники так званої днр. Росія продовжує красти все, що не змогла зруйнувати», - поінформував радник мера.

Як повідомляв Укрінформ, основним пріоритетом загарбників у Маріуполі є порт. Окупанти якнайшвидше намагаються відновити порт. Тут розмістять основне сховище палива для потреб російських військових, а також пришвидшать вивезення металопрокату, зерна та вугілля і ввезення палива та військової техніки.

Читайте також: У Маріуполі знайшли ще одну братську могилу – у ній понад 100 тіл

Загарбницькі адміністрації міста та порту отримали завдання в першу декаду липня забезпечити повноцінне відновлення порту. Загальна логістика на вивезення з Маріуполя - металобрухт, зерно та вугілля, а на ввезення – паливо та військова техніка передусім.

24 червня в Маріуполь приїхав так званий прем’єр-міністр "днр" Віталій Хоценко, який поставив загарбникам завдання впродовж місяця вивезти весь металопрокат.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-