Загарбники перенесли «відновлення» залізничного сполучення між Херсоном і Кримом

Загарбники перенесли «відновлення» залізничного сполучення між Херсоном і Кримом

Укрінформ
Заплановане російськими загарбниками на 1 липня відкриття залізничного пасажирського сполучення між тимчасово окупованими Херсоном і Кримом перенесено на невизначений термін.

Про це повідомило херсонське видання Мост з посиланням на Телеграм «глави» окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова.

«У зв'язку з тим, що роботи із забезпечення безпеки на залізничній лінії Джанкой - Мелітополь, Джанкой - Херсон не завершено до кінця, а безпека здоров'я та життя громадян на сьогодні є для нас основним пріоритетом, прийнято рішення про перенесення старту руху залізничного транспорту», - написав ставленик кремля у Криму.

Читайте також: Загарбники відібрали в Херсоні ресторан, колектив якого займався волонтерством

Як зазначає видання, з кінця червня Херсонський залізничний вокзал готували в авральному режимі до пропагандистської вистави з назвою «поновлення залізничного сполучення між Херсонщиною і Кримом».

Протягом понад трьох попередніх місяців вокзал був неформальним притулком безхатченків, але спочатку його розграбували російські «визволителі».

Щодо причин перенесення «відновлення» пасажирського залізничного сполучення, то, як пише видання, це, скоріш за все, - успіхи ЗСУ на Херсонському напрямку та перспектива отримання українською армією іноземної зброї, яка дозволить вражати цілі на великій відстані, в тому числі й російські військові об'єкти, розташовані в окупованому Криму.

Читайте також: Укрпошта припиняє діяльність на окупованій території Херсонщини

Ще одна ймовірна причина - залізниця потрібна для доставки в Україну з Криму російських солдатів і техніки. А такі вантажі йдуть поза розкладом, тож пасажирські потяги стали б лише на заваді, зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили в Херсонській області інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів, на захоплених територіях не працює інтернет-банкінг.

Крім того, рф запровадила політику викрадення аграрної продукції; для цього навіть розширили незаконні контрольно-пропускні пункти на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, а російські загарбники обкрадають фермерів та бізнес.

На Херсонщині ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних мешканців області.

Фото: Мост

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-