На Банковій провели зустріч із депутатами Бундестагу — говорили про сьомий пакет санкцій

На Банковій провели зустріч із депутатами Бундестагу — говорили про сьомий пакет санкцій

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга зустрівся з делегацією фракції Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) Бундестагу Німеччини і закликав їх сприяти ухваленню сьомого пакету санкцій проти росії.

Як передає Укрінформ з посиланням на Офіс Президента, делегацію очолив виконувач обов’язків голови Комітету із закордонних справ, член оборонного комітету Бундестагу Томас Ерндль (ХСС).

«Окремо було обговорено необхідність подальшого нарощування санкційного тиску на рф з метою обмеження її можливостей продовжувати війну проти України. Андрій Сибіга закликав німецьких депутатів сприяти якнайшвидшому ухваленню сьомого пакету санкцій ЄС», - йдеться в повідомленні.

Заступник керівника Офісу Президента зазначив, що важливою передумовою успішності зусиль України у протистоянні агресору є відновлення економіки. Для цього Україна потребує подальшої макрофінансової підтримки з боку міжнародних партнерів. Відбувся обмін думками щодо перспектив розблокування українських портів на Чорному морі для поновлення експорту українського зерна.

Читайте також: Німеччина збільшить внесок у захист НАТО від росії – Шольц розповів деталі

Сибіга висловив подяку членам делегації за активне сприяння в ухваленні Німеччиною життєво важливих для України рішень в умовах повномасштабного вторгнення росії. Це стосується набуття Україною статусу держави-кандидата на вступ до ЄС, схвалення шостого пакету санкцій Євросоюзу, оборонної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні з боку Німеччини.

Заступник керівника Офісу глави держави позитивно оцінив активізацію двосторонньої взаємодії з Німеччиною та відзначив важливу роль нещодавнього візиту канцлера ФРН Олафа Шольца в Україну разом з іншими європейськими лідерами.

Сибіга поінформував делегацію Бундестагу і про ситуацію на лінії фронту. Він наголосив на нагальній необхідності прискорити постачання Україні сучасного важкого озброєння й техніки. З огляду на посилення обстрілів росією українських міст та тактику ракетного терору проти мирного населення заступник керівника ОП повторив заклик Президента Володимира Зеленського якнайшвидше надати Україні потужні та ефективні системи протиповітряного та протиракетного захисту.

Читайте також: Німеччина надає Україні саме ту зброю, яку та потребує - Шольц

Своєю чергою німецькі парламентарії поділилися враженнями від відвідання Бородянки та Ірпеня й високо оцінили стійкість українського народу у протистоянні агресії, зазначається в повідомленні. Томас Ерндль висловив переконання, що Україна сьогодні відстоює спільні європейські цінності та безпековий порядок у Європі.

Очільник делегації запевнив у подальшій активній підтримці з боку фракції кроків, спрямованих на відсіч агресії росії та захист суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також: Сьомий пакет санкцій ЄС має бути настільки відчутним для рф, як шість попередніх – Зеленський

Як повідомлялося, 3 червня Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі. Україна також працює з Європейським Союзом над сьомим пакетом санкцій проти рф.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-