кремль усе більше поширює наратив про ймовірність нападу білорусі, щоб посіяти паніку – ЦПД

кремль усе більше поширює наратив про ймовірність нападу білорусі, щоб посіяти паніку – ЦПД

Укрінформ
кремлівські пропагандисти дедалі активніше поширюють наратив про високу ймовірность нападу на Україну білоруських військ, щоб посіяти паніку в суспільстві.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

"Пропагандисти різко збільшили кількість інформаційно-психологічних заходів щодо високої ймовірності нападу на Україну білоруських військ. Для цього ворог використовує сталий вираз "ракетний удар буде о 04:00" та посилання на анонімний авторитет, зокрема "десь із СБУ", "людина з верхів казала, що в цю суботу точно вже підуть", – застерігають у ЦПД.

Паралельно росія намагається започаткувати кампанію з наративом про відкриття кордонів для чоловіків. Як зауважили в Центрі протидії дезінформації, ворог вдається до таких дій, щоб спровокувати панічні настрої усередині України для внутрішнього розгойдування ситуації.

Наголошується, що, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, білорусь не сформувала на кордоні ударні угруповання для можливого нападу, а для їх формування потрібно щонайменше два тижні.

Читайте також: Загроза з білорусі: розвідка не зафіксувала наступальних угруповань, росія готує ДРГ

"Застерігаємо! Ворогу необхідно посіяти паніку в суспільстві для зниження рівня нашої обороноздатності та отримання переваги на полі бою, саме тому окупанти активізували роботу з проведення ІПсО", – підкреслили в Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації оприлюднив оновлений перелік каналів-інфотерористів, що діють на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-