Рау подякував Кулебі за швидку реакцію на слова посла України в Німеччині

Рау подякував Кулебі за швидку реакцію на слова посла України в Німеччині

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау подякував своєму українському колезі Дмитру Кулебі за швидку реакцію на слова посла України в Німеччині Андрія Мельника, що стосуються складної українсько-польської історії.

Про це Рау повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

“Я мав розмову з моїм другом, главою МЗС України Дмитром Кулебою щодо заяв посла України в Німеччині, які суперечать історії. Я подякував Кулебі за швидке публічне втручання в справу”,- заявив Рау.

Як інформувало агентство, у МЗС України заявили, що не поділяють висловленої послом України в Німеччині Андрієм Мельником позиції стосовно того, що у Польщі вірять російському наративу про лідера ОУН Степана Бандеру. У дипломатичному відомстві підкреслили, що висловлені в інтерв'ю німецькому журналісту думки, є особистою думкою посла і не відображають позицію МЗС України.

Читайте також: Бандерівський рух у світлі російської пропаганди: знущання з історії від «визволителів»

У МЗС України висловили упевненість у тому, що відносини України та Польщі на сьогодні перебувають на своєму піку. Київ подякував Варшаві за безпрецедентну підтримку в боротьбі з російською агресією.

Як повідомили ЗМІ, посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, зокрема, що наразі немає доказів того, що бандерівці вбили тисячі євреїв, і що цей наратив просувають росіяни, а в Польщі, Німеччині та в Ізраїлі у це вірять.

Фото: WYBORCZA.PL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-