США засудили дії росії проти українських ядерних об’єктів

США засудили дії росії проти українських ядерних об’єктів

Укрінформ
Делегація Сполучених Штатів Америки засудила дії росії проти українських ядерних об’єктів та закликала інші країни надати допомогу в підтримці ядерної безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" повідомила у Телеграмі.

"Під час організованої МАГАТЕ 7-ї наради договірних сторін з розгляду виконання зобов’язань за Об’єднаною конвенцією про безпеку поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами (ВЯП і РАВ), що проходить у Відні, делегація Сполучених Штатів різко засудила військові дії росії проти України", – ідеться в повідомленні.

Представники США звернулися до інших країн із закликом посилити міжнародні зусилля для підтримки ядерної безпеки в Україні, зокрема щодо безпечного поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами.

У заяві Сполучені Штати наголосили, що неспровокована війна росії проти України ставить під загрозу досягнення всіх основних цілей Об’єднаної конвенції. США переконані, що варто не ігнорувати загрози ядерній безпеці, спричинені повномасштабним вторгненням рф, а вжити всіх можливих заходів для допомоги Україні в питаннях забезпечення безпеки ядерних установок та поводження з ВЯП і РАВ.

Американська делегація наголосила, що повністю підтримує зусилля Енергоатома і Державної інспекції ядерного регулювання України в цих питаннях.

Читайте також: В Енергоатомі пояснили, чому не можуть надати МАГАТЕ дані про ситуацію на ЗАЕС

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська федерація неодноразово наражала світ на ядерну загрозу. Зокрема російські військові захопили та понад місяць тримали в заручниках персонал Чорнобильської АЕС.

4 березня під час захоплення Енергодара росіяни обстрілювали блоки Запорізької АЕС.

Обстрілами неодноразово була пошкоджена ядерна установка "Джерело нейтронів" у Харкові.

26 червня вкотре було зафіксовано, що одна з випущених російськими загарбниками по Україні крилатих ракет критично низько пролетіла над Південноукраїнською атомною електростанцією.

29 червня стало відомо, що на тимчасово захопленій Запорізькій АЕС росіяни готують серйозну провокацію.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-