NASA оголосило про розробку новітніх літаків з низьким рівнем викидів

NASA оголосило про розробку новітніх літаків з низьким рівнем викидів

Укрінформ
Американське космічне агентство NASA шукає партнерів для розробки нового покоління вузькокорпусних авіалайнерів з низьким рівнем викидів.

Про таке передає Укрінформ з посиланням на повідомлення відомства.

NASA має намір фінансувати проєктування, будівництво, випробування та політ великомасштабного демонстратора з добре розробленою конфігурацією планера, а також створення супутніх технологій. Проєкт агентства спрямовано на зниження викидів вуглекислого газу в авіації та забезпечення конкурентоспроможності США в авіабудуванні, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Rocket Lab запустила до Місяця ракету з мінісупутником NASA

Зазначається, що NASA націлена саме на технології для вузькокорпусних (однопрохідних) літаків, на яких припадає майже половина світових авіаційних викидів.

«З цим новим амбітним проєктом разом з американською промисловістю ми відкриємо нову еру передових новацій, які зроблять глобальну авіаційну промисловість чистішою, тихішою і стабільнішою», - сказав глава NASA Білл Нельсон.

Читайте також: NASA вперше запустила комерційну ракету з Австралії

Агентство планує завершити випробування до кінця 2020-х років, аби нове покоління однопрохідних літаків з'явилося на ринку до 2030-х.

NASA розраховує на початку 2023 року обрати принаймні одного галузевого партнера для укладення угоди з льотно-дослідним центром імені Армстронга в штаті Каліфорнія. Така угода забезпечить фінансування проєкту та доступ до об'єктів NASA.

Читайте також: NASA провело 29-й політ гелікоптера Ingenuity на Марсі

Промисловий партнер розробить, побудує, випробує і запустить у політ демонстратор, а NASA отримає дані щодо конфігурації планера та відповідних технологій.

Проєкт здійснюється в рамках національної програми, до якої долучено NASA, спрямованої на розробку нових технологій комерційних транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-