У НАТО немає списку озброєння, яке не можна було б постачати в Україну - Столтенберг

У НАТО немає списку озброєння, яке не можна було б постачати в Україну - Столтенберг

Укрінформ
НАТО підтримує ідею постачання великої кількості різного озброєння Україні і не має списку зброї, яку не можна включати до поставок.

Як передає Укрінформ, про це заявив на пресконференції генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками саміту в Мадриді.

«Ми підтримуємо ідею доставки великої кількості передового озброєння... І фактично НАТО зараз доручено допомогти Україні перейти від старого озброєння радянської епохи до сучасного – за стандартами НАТО. І, звичайно, у нас немає списку зброї, яку ми включатимемо чи не включатимемо (в поставки). Україні потрібен широкий спектр сучасного, важкого озброєння за стандартами НАТО, і це теж сигнал цього саміту», - сказав Генсек.

Читайте також: НАТО має намір переозброїти Україну сучасною зброєю - Столтенберг

За його словами, «у Європі фактично йде гаряча війна», і ситуація може погіршитися.

Тому в НАТО, по суті, два завдання, додав він. Перше – це надання підтримки Україні.

«Але ми також несемо основну відповідальність, звичайно, за запобігання ескалації за межами України», - зазначив він, пояснивши, що «саме з цієї причини НАТО не бере участі в конфлікті на місцях».

Читайте також: Війна рф проти України почалася задовго до лютого 2022 року – Столтенберг

Як повідомлялося, 28-30 червня в Мадриді відбулася саміт глав держав та урядів НАТО, яку назвали «самітом трансформації». Лідери НАТО погодили нову Стратегічну концепцію Альянсу на наступні десять років, ухвалили новий широкий пакет допомоги для України в її протистоянні російській агресії, а також дали зелене світло вступові в Альянс Фінляндії та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-