Паризький суд оголосив вироки у справі про теракти у 2015 році

Паризький суд оголосив вироки у справі про теракти у 2015 році

Укрінформ
Суд у Парижі після дев'яти з половиною місяців слухань оголосив вироки у справі про теракти 13 листопада 2015 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

Дев'ятнадцять обвинувачених із двадцяти було визнано винними за всіма пунктами пред'явлених ним обвинувачень, які включали вчинення теракту, пособництво, участь у терористичному угрупуванні тощо.

Тільки чотирнадцять осіб постали перед судом — вважається, що чотирьох немає в живих; один ув'язнений у Туреччині, ще один — у міжнародному розшуку.

Вироки, винесені двадцяти підсудним, передбачають покарання від двох років ув'язнення до довічного ув'язнення без можливості зменшити термін.

Читайте також: У білорусі «рейковим партизанам» загрожує смертна кара

Зазначається, що найбільший термін отримав єдиний терорист Салах Абдеслам, який вижив, що брав безпосередню участь у теракті 13 листопада. Суд засудив його до найвищої міри покарання, що існує у французькому кримінальному кодексі — довічного ув'язнення, яке не підлягає скороченню. Його визнали винним, серед іншого, у «вбивстві, скоєному у складі злочинного терористичного угруповання».

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада 2015 року вибухи пролунали неподалік від стадіону "Стад де Франс" у північному передмісті Парижа, у кількох барах та кафе паризького передмістя Сен-Дені та у самій столиці. Крім того, терористи взяли до заручників відвідувачів концертного залу театру "Батаклан" у Парижі.

Жертвами атаки тієї ночі стали 130 людей, ще понад 400 поранення.

Режим надзвичайного стану, запроваджений у Франції у листопаді того року, було скасовано лише 1 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-