Військові розповіли, як загарбники тікали з острова Зміїний, знищуючи власну техніку

Військові розповіли, як загарбники тікали з острова Зміїний, знищуючи власну техніку

Укрінформ
Після атаки Збройних Сил України росіяни швидко тікали з острова Зміїний, при цьому самі низили власну військову техніку, документацію та майно.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування "Південь", передає Укрінформ.

"Завершуючи екстрену евакуацію особового складу з острова Зміїний, рашисти знищували військову техніку, документацію та майно. Імовірно здійснено мінування місцевості, причалу та навколишніх вод біля острова", – повідомили військові.

Читайте також: Горить-палає: Компанія Maxar виклала супутникові знімки острова Зміїний

Вже відомо, що внаслідок наших ракетно-артилерійських ударів знищено зенітно-ракетний комплекс “Тор”, один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів.

"Самі рашисти при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до ЗРК «Тор», реактивну систему залпового вогню “Торнадо-Г” та над морем втратили гелікоптер", - додали в ОК.

Читайте також: Військові пояснили, чому операцію на Зміїному поки не можна вважати завершеною

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Оперативне командування «Південь» офіційно повідомило, що внаслідок вдало проведеного чергового етапу операції українських військ росіяни поспіхом евакуювали з острова Зміїний залишки свого гарнізону.

Читайте також: Війна в Україні точно не завершиться перемогою росії – Байден

Пізніше в українському уряді пояснили, що термінове залишення росіянами острова слід вважати суттєвим успіхом ЗСУ, оскільки рф прагнули зосередити на ньому системи ППО, а також інше озброєння для контролю всієї північно-західної частини Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-