США нарощують виробництво нафти до рівня, який був перед COVID-пандемією

США нарощують виробництво нафти до рівня, який був перед COVID-пандемією

Укрінформ
Рівень видобутку сирої нафти в Сполучених Штатах за минулий тиждень вперше за постпандемійний період досяг рівня 12,1 мільйона барелів на день, що поступово наближає США до промислового рівня, який існував до початку 2020 року.

Про це повідомляє спеціалізоване видання Energy News, коментуючи результати останнього тижневого звіту Агентства енергетичної інформації (EIA), передає Укрінформ.

«Що стосується видобутку сирої нафти в США, то воно продовжило зростати, сягнувши 12,1 мільйона барелів на добу у порівнянні з 12,0 тижнем раніше»,- зазначає видання.

При цьому зазначається, що показники видобутку поступово наближаються до показника 13 мільйонів барелів на день, які США мали на початку березня 2020 року, перед пандемією COVID-19.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися збільшити видобуток нафти

Водночас відзначається зменшення комерційних запасів сирої нафти в США, які наразі перебувають на мінімумі за останні 36 років. Це пов’язується, зокрема, зі збереженням високого рівня експорту сирої нафти зі США в Європу.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сполучених Штатів Джо Байден має намір звернутися до союзників у регіоні Перської затоки з проханням збільшити щоденний видобуток нафти, аби зменшити її дефіцит і, як наслідок, глобальні ціни на пальне на тлі наслідків російської війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-