Паризький регіон розробить містобудівну концепцію відновлення Бородянки

Паризький регіон розробить містобудівну концепцію відновлення Бородянки

Укрінформ
Паризький регіон Франції (Іль-де-Франс) на пропозицію української влади розробить містобудівну концепцію відновлення зруйнованої російськими загарбниками Бородянки на Київщині.

Про це повідомила голова ради паризького регіону Валері Пекресс на зустрічі з журналістами у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підписали сьогодні з керівником Київської ОВА Олексієм Кулебою Меморандум про співробітництво. Пан Кулеба дуже наполягав на необхідності відновлення приміської київської зони. Він назвав декілька міст, яким ми могли б надати допомогу, зокрема Бородянку, і висловив побажання, щоб ми розробили глобальну містобудівну концепцію її відбудови», - сказала Пекресс.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, вона розповіла, що регіон Іль-де-Франс уже працював над розбудовою інфраструктурних та урбаністичних проєктів у Тунісі, Варшаві, Ханої, а також у Бейруті, де французькі фахівці повністю розбудовували систему міського освітлення і створити зелені зони, а зараз співпрацює з Єреваном.

За словами Пекресс, ідея голови Київської ОВА полягає в тому, щоб розробити глобальний проєкт міста майбутнього.

«Йдеться не про те, щоб відбудувати те, що було до руйнування, а про розробку концепції міста майбутнього. Нам це дуже цікаво, це гарний виклик», - зазначила голова ради паризького регіону.

Вона також зауважила, що регіон Іль-де-Франс не змінює архітектури тих міст, де він працює, а пропонує інноваційні рішення щодо заощадження енергії, води, створення більших площ зелених зон, сучасні транспортні рішення.

«Архітектура – це компетенція обласної влади, ми в це не втручаємося. Але якщо нас попросять, звісно, ми можемо запропонувати талановитих французьких архітекторів. Але ми знаємо, що архітектура – це завжди чутлива тема, тому завжди прагнемо, щоб запропоновані нами рішення відповідали місцевому баченню», - запевнила Пекресс.

Вона також поінформувала, що завтра відвідає Чернігівську область, де на місці ознайомиться з ситуацією. Окрім того, Міністерство інфраструктури також має визначити ключові інфраструктурні в цьому регіоні об’єкти, якими має опікуватися Іль-де-Франс.

Очільниця паризького регіону повідомила, що до роботи з відбудови Київщини та Чернігівщини планується залучити експертів з Іль-де-Франс і працювати у форматі державно-приватного партнерства.

Читайте також: Французький регіон надасть €1,1 мільйона на відновлення Чернігівщини та Київщини

«Ми будемо звертатися до міст, які входять на нашого регіону, з проханням надати допомогу, і до підприємців з пропозицією підтримати ці проєкти як меценати. Я вважаю, що ми повинні отримувати допомогу з різних джерел і робити спільний проєкт за рахунок різних джерел фінансування. Наш регіон здатний це зробити », - переконана Пекресс.

Як повідомляв Укрінформ, Київська область та французький регіон Іль-де-Франс підписали меморандум про співробітництво. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба поінформував, що основними напрямками співпраці стане розробка генерального планування міських просторів, розвиток медичної сфери, цивільного захисту населення, малого та середнього бізнесу.

Згодом буде створена двостороння робоча група, що працюватиме над конкретними проєктами для відновлення Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-