Зруйнований блискавкою міст на Київщині відновлять упродовж трьох тижнів

Зруйнований блискавкою міст на Київщині відновлять упродовж трьох тижнів

Укрінформ
Міст біля села Демидів у Вишгородському районі, що був зруйнований блискавкою 29 червня, мають відновити протягом трьох тижнів.

Як передає Укрінформ з посиланням на Суспільне, про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Вишгородської районної військової адміністрації Олексій Данчин.

«Наше завдання - максимально швидко відновити роботу мостової переправи. Ми розуміємо, що Іванська, Поліська і Димерська громади: їх основний потік транспорту до міста Києва. І вони зараз можуть добиратися до Києва або через Бородянку, або через Гостомель», - зазначив Данчин.

Читайте також: У Демидові після влучання блискавки в міст здетонувала вибухівка - ОП

За його словами, наразі відсутнє нормальне транспортне сполучення між Вишгородською і Димерською та іншими громадами, хоча відкрито старий міст, який був визнаний аварійним.

Трафік через даний міст обмежено: через нього пускають тільки швидкі, поліцію, пожежні машини, хліб. Повноцінне сполучення планують відновити за три тижні.

Щодо причин руйнування мосту та вибуху, начальник Вишгородської районної військової адміністрації повідомив, що відкрито кримінальне провадження за статтею 115, проте зазначив, що «не афішував би» інформацію щодо наявності мінування мостів.

«На жаль, я не можу розповсюджувати інформацію про наявності мінування на тому чи іншому мості. Це військова складова. Експертизи немає, працюють відповідні слідчі органи», - зазначив Данчин.

Читайте також: На Київщині зруйнований міст через річку Ірпінь, є загиблі та поранені

Як повідомлялось, у Київській області поблизу села Демидів зазнав руйнувань міст через річку Ірпінь, унаслідок чого одна людина загинула, двоє зазнали поранень. У ЗМІ з’явилася інформація, що внаслідок влучання блискавки у воду поблизу мосту здетонував тротиловий заряд, закладений для підриву на випадок наступу ворога.

Водночас у ДСНС повідомляли, що попередньою причиною руйнування мосту в селі Демидів у Вишгородському районі є влучання блискавки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-