Французький регіон надасть €1,1 мільйона на відновлення Чернігівщини та Київщини

Французький регіон надасть €1,1 мільйона на відновлення Чернігівщини та Київщини

Укрінформ
Керівництво регіону Іль-де-Франс ухвалило рішення про виділення 1,1 млн євро на проєкти підтримки України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Перша віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко за результатами зустрічі з президенткою ради регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс повідомила, що керівництво території вже ухвалило рішення про виділення 1,1 млн євро на проєкти підтримки України. Наразі необхідно визначити конкретні дії з відновлення Чернігівської та Київської областей», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що регіон Іль-де-Франс розглядає можливість патронажу над відновленням Київської та Чернігівської областей. Французькі експерти зможуть надати Україні власну оцінку ревіталізації зруйнованих районів, а також взяти участь у розробці генпланів, залучивши найкращий досвід урбаністики.

У Мінекономіки підкреслюють, що важливий і французький досвід та практика з переробки та утилізації відходів, зокрема – у сфері сільського господарства.

Читайте також: Франція відправила в Україну медобладнання для екстреної допомоги

За словами Свириденко, залучення експертів, інструментів та методик з побудови високоефективної економіки, яку має Іль-де-Франс, допоможе зробити Київщину і Чернігівщину драйверами розвитку країни. Співпраця з регіоном стане важливим чинником прискорення економічного зростання цих територій та України в цілому.

Як повідомлялося, Київська область та регіон Іль-де-Франс підписали меморандум про співробітництво.

Фото: Міністерство економіки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-