В Україні пошкоджені 120 тисяч приватних і 20 тисяч багатоповерхових будинків

В Україні пошкоджені 120 тисяч приватних і 20 тисяч багатоповерхових будинків

Укрінформ
У результаті розв’язаної росією війни в Україні наразі пошкоджено або зруйновано близько 120 тис. приватних домоволодінь та понад 20 тис. багатоповерхових будинків.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час пленарної сесії Європейського комітету регіонів у четвер у Брюсселі.

"Якщо поглянути на житлові будинки в Україні, лише на приватні домоволодіння – у нас 120 тис. пошкоджених або зруйнованих приватних будинків. Неймовірна цифра, яка постійно зростає. Що стосується багатоповерхових житлових будинків - понад 20 тисяч. Так, не всі з них повністю зруйновані, але третина – повністю", - заявив Чернишов.

За словами міністра, також величезних руйнувань зазнали критична інфраструктура, мости, дороги, електростанції тощо.

"Відповідно до попередніх оцінок, станом на 13 червня, загальна кількість прямих задокументованих руйнувань для житлової та нежитлової нерухомості та іншої інфраструктури становить понад 95 млрд доларів", - заявив Чернишов.

Міністр також поінформував, що наразі Національна рада відновлення України розробляє національний план з відбудови, і частина цього плану буде представлена під час Міжнародної конференції з питань відновлення України у швейцарському Лугано 4-5 липня.

Читайте також: У Лисичанську не встигають підраховувати кількість пошкоджених будинків

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Київська школа економіки заявляла, що прямі збитки економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури через повномасштабне вторгнення росії вже перевищують 105,5 млрд доларів, загальна сума збитків інфраструктури оцінюється у межах 564 - 600 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-