Постраждалі від ракетного удару по ТЦ у Кременчуці поділилися історіями порятунку

Постраждалі від ракетного удару по ТЦ у Кременчуці поділилися історіями порятунку

Укрінформ
Постраждалі внаслідок ракетного удару рф по ТЦ «Амстор» розповіли про події в момент трагедії, про свій порятунок та отримані травми.

Своїми історіями вони поділилися з турецькою інформаційною агенцією «Анадолу», передає Укрінформ.

«Раптом пролунав вибух. Ударна хвиля відкинула мене під одну з машин. Все довкола було у вогні, охоплене чорним димом. Однак крізь дим прослизнули промінчики сонця, і тоді я зрозумів, що залишився живим», - розповів 33-річний мешканець Кременчука Олександр Шулімов, який у момент ракетного удару перебував у торговельному центрі «Амстор» і, почувши сирени, негайно покинув приміщення.

Шулімов згадує, що знепритомнів на декілька секунд.

«Коли я прийшов до тями, побачив, що перебуваю під палаючим автомобілем. Мені дивом вдалося врятуватися», - сказав він.

Врятуватися йому також допомагала жінка, яка знаходилася в одному з магазинів неподалік торговельного центру.

«Вона зав'язала мені ногу ременем. Потім допомогла доставити мене у швидку», - сказав Шулімов.

Внаслідок удару чоловік зламав ліву ногу та отримав численні поранення по всьому тілу. Наразі він перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії місцевої лікарні.

45-річного Миколу Михайлеця, який проходить лікування у тій же лікарні, було поранено у голову, чоловікові довелося накласти велику кількість швів.

Михайлець розповів, що в момент ракетного удару він перебував у торговельному центрі разом з дружиною, поранення якої виявилося набагато серйознішим.

«У неї перелом руки, розбите обличчя. Є рани на ногах. Сьогодні її перевезли до іншої лікарні та помістили у відділення інтенсивної терапії», - сказав він.

39-річний Микола Ізмайлов розповів, що снаряд впав на торговельний центр за лічені хвилини після звуку сирен. Після вибуху він деякий час був у стані шоку.

«Коли я прийшов до тями, спробував перебратися у безпечне місце. Зі мною було двоє людей. То були співробітники торговельного центру. Ми допомогли один одному вибратися назовні», - сказав Ізмайлов.

Хірург лікарні Іван Жуков розповів, що до їхньої лікарні привезли 24 людини, один із поранених помер у ніч після ракетного удару.

Читайте також: СБУ встановила деталі запуску російських ракет по ТЦ у Кременчуці

«Одного тяжкохворого перевезли до Києва. Зараз у нас лікуються 22 постраждалих», - сказав він.

Лікар розповів, що із 61 постраждалого трьом довелося ампутувати кінцівки.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет потрапила до торговельного центру, де перебували орієнтовно 1 000 людей. Загинуло понад 20 людей, 59 - постраждали.

Служба безпеки України встановила, що ракети було запущено з повітряного простору Курської області.

Фото: ДСНС / www.aa.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-