Україна отримала €446,8 мільйона кредиту від Світового банку

Україна отримала €446,8 мільйона кредиту від Світового банку

Укрінформ
Україна отримала від Світового банку кредит на суму 446,8 млн євро, з них 424,6 млн євро — з гарантією від Великої Британії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Україна отримала кредит у рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Загальна сума становить 446,8 млн євро. У рамках цього фінансування гарантія Великобританії становить 424,6 млн євро», — йдеться в повідомленні.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, залучені кошти дозволять забезпечити належне фінансування для працівників бюджетної сфери.

Читайте також: Україна від початку війни отримала $30 мільярдів фіндопомоги - Нацбанк

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери як на національному так і регіональному рівнях.

Як повідомлялося, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки грант на 1,3 млрд доларів у межах пакету фінансування державного бюджету. За даними НБУ, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації загальний обсяг заявленої та наданої Україні допомоги від міжнародних партнерів станом на середину червня становить 30 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-