Ракетними обстрілами росія порушує Конвенцію про статус Каспійського моря – МЗС

Ракетними обстрілами росія порушує Конвенцію про статус Каспійського моря – МЗС

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає держави Каспію докласти максимальних зусиль, аби змусити рф дотримуватися Конвенції про правовий статус Каспійського моря.

Про це йдеться у заяві МЗС, повідомляє Укрінформ.

У ній зазначено, що 29 червня в Туркменістані відбувся Шостий каспійський саміт за участю глав Азербайджану, Ірану, Казахстану, Туркменістану та рф.

«Україна закликає держави Каспійського регіону докласти максимальних зусиль, аби змусити рф дотримуватися своїх міжнародно-правових зобовязань, зокрема Конвенції про правовий статус Каспійського моря», - підкреслило МЗС.

Відтак зовнішньополітичне відомство звертає увагу на пункт 2 статті 3 Конвенції, що передбачає «використання Каспійського моря в мирних цілях, перетворення його в зону миру, добросусідства і співробітництва, вирішення усіх питань, пов’язаних з Каспійським морем мирними засобами».

Читайте також: Україна проти росії: арбітраж у Гаазі визнав свою юрисдикцію у «морській» справі

Міністерство наголосило, що ракетні удари, які завдає росія по об’єктах цивільної інфраструктури українських міст з регіону Каспію, грубо порушують положення Конвенції.

Насамкінець МЗС закликало країни-учасниці Конвенції спонукати росію припинити використання акваторії Каспійського моря для продовження збройної агресії проти України, а також унеможливити подальшу мілітаризацію регіону та втягування його у збройний конфлікт.

Читайте також: Вибухи у Києві та області: рф вдарила з бомбардувальника над Каспійським морем

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-