Україна розраховує на посилення підтримки щодо зброї з боку Німеччини – Шмигаль

Україна розраховує на посилення підтримки щодо зброї з боку Німеччини – Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна потребує більше сучасного озброєня для того, щоб витіснити ворога з нашої землі та подякував депутатам Бундестагу за сприяння в постачанні важкого озброєння.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Телеграмі.

"росія веде агресію не лише проти України, але й проти Європи та світу. Тому так важливо об’єднатися задля спільної перемоги. Вдячний делегації депутатів Бундестагу «ХДС/ХСС» за цей візит і послідовну підтримку України в німецькому парламенті", - написав Шмигаль.

Він додав, що Україна потребує більше сучасного озброєння, аби витіснити ворога з української землі, та подякував депутатам за сприяння в постачанні важкого озброєння.

"Розраховуємо, що цей візит ще більше посилить підтримку цього питання в Бундестазі", - додав Прем‘єр-міністр.

Читайте також: Захід має надіслати Україні всю зброю, яку тільки може – прем’єр Нідерландів

За його словами, одним із головних викликів для світу сьогодні є імовірна продуктова криза, яку спричиняє росія блокадою українських портів і цілеспрямованим знищенням зерносховищ в Україні. Покладаємось на провідну роль Німеччини в допомозі організації безпечних коридорів для вивозу врожаю, зауважив глава уряду.

Шмигаль повідомив, що на зустрічі обговорили також післявоєнне відновлення України. "Німеччина має успішний досвід такої відбудови, тож Україна буде вдячна за допомогу німецьких експертів у розробці плану та майбутньому відновленні", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Канцлер ФРН Олаф Шольц розповів, що окремі держави НАТО та багато інших продовжать надавати Україні всебічну підтримку в її боротьбі проти російської агресії.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-