У Генштабі не спостерігають відкриття ворогом «другого фронту» на Харківщині

У Генштабі не спостерігають відкриття ворогом «другого фронту» на Харківщині

Укрінформ
На Харківському напрямку ворог веде активну оборону, намагається не допустити просування підрозділів ЗСУ, проводить розвідку боєм.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“Противник продовжує свої спроби встановити повний контроль над територією Луганської і Донецької областей, а також намагається створити сприятливі умови для відновлення наступу у Харківській та Миколаївській областях. Зокрема, на Харківському напрямку ворог веде активну оборону, намагається не допустити просування підрозділів ЗСУ. На окремих напрямках проводить розвідку боєм з метою пошуку слабких місць в нашій обороні”, - сказав Громов.

На питання, щодо активізації противника саме на Харківщині і ймовірності появи тут “другого фронту” він відповів, що така можливість не виключається.

Читайте також: Кількість військових рф в Ізюмі у рази перевищує число жителів — ЗМІ

“Ми спостерігаємо за противником, за його обстрілами. Він проводить обстріли певних населених пунктів, певних ділянок місцевості, таким чином він намагається випробувати нашу оборону, знайти можливі напрямки дій своїх військ. В тому числі він здійснює підготовку своїх артилерійських підрозділів у бойових умовах, не виключаємо, що відбувається ротація їхніх підрозділів. Але зараз відкриття так званого другого фронту не спостерігаємо”, - уточнив Громов.

Він також додав, що в районі Ізюма противник проводив дії для покращення свого тактичного положення з метою створення умов для відновлення наступу в напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм - Слов’янськ.

Читайте також: Ворог у соцмережах поширює фейки про захоплення сіл на Харківщині

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-