Європа платить ціну за те, щоб мир повернувся на її територію – Макрон

Європа платить ціну за те, щоб мир повернувся на її територію – Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що росія відповідальна за розв'язану війну проти України, а Європа платить ціну за те, щоб мир повернувся на її територію

Про це Макрон сказав на пресконференції у Мадриді, де він брав участь у саміті НАТО, передає Укрінформ.

Він також наголосив, що НАТО не воює, водночас це росія несе виключну відповідальність за розв'язану на континенті війну.

“Якщо на Європейському континенті більше немає миру, Атлантичний альянс не у стані війни <...> Лише росія несе відповідальність за цю війну, а також за серйозні наслідки, які вона спричиняє у всьому світі”, - сказав Макрон, додавши, що Європа платить ціну за те, щоб мир повернувся на її територію.

Разом із тим, за його словами, союзники “одноголосно вирішили посилити нашу економічну, гуманітарну та військову підтримку України”.

“Союзники виконують свої обов'язки <...> Франція дуже швидко доставить 6 додаткових гармат Caesar (“Цезар”), а також бронетехніку для захисту від жорстокої агресії росії”, - зазначив Макрон.

Читайте також: США готують новий пакет військової допомоги Україні на $800 мільйонів – Байден

Він наголосив, що “Україна не є частиною НАТО, але боротьба, яку вона веде, щоб захищати себе, є нашою”, і тому Україна буде користуватися підтримкою Альянсу, “скільки це буде необхідно”.

Водночас, зауважив Макрон, військова підтримка Україні надається не для атак на російську територію, а для захисту і повернення власних українських територій та підтримки української армії.

Читайте також: НАТО має намір переозброїти Україну сучасною зброєю - Столтенберг

Характеризуючи ситуацію, яка склалася на сьогодні, президент Франції назвав її “винятково серйозною”.

Як повідомляв Укрінформ, 28-30 червня у Мадриді відбувався саміт НАТО. Глави держав та урядів розглянули шляхи посилення політики стримування та оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу в новій безпековій ситуації, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-