Стерти українське минуле: росіяни хочуть відреставрувати сквер біля театру в Маріуполі

Стерти українське минуле: росіяни хочуть відреставрувати сквер біля театру в Маріуполі

Фото
Укрінформ
Загарбники в Маріуполі, після «депортації» головного фонтана в Донецьк, планують в парку біля Драматичного театру демонтувати всі модерні скульптури, а натомість збудувати дитячі майданчики

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Сквер Драматичного театру, який став символом прогресивного відновлення міста після 2014 року буде “реконструйовано” окупантами. При тому, сам сквер майже не постраждав, якщо не враховувати вкрадений фонтан. Для чого? Аби стерти з пам’яті маріупольців українське минуле. Всі модернові скульптури та інсталяції будуть демонтовані та замінені на дитячі майданчики. В центрі міста, де більше ніхто не живе», - написав Андрющенко.

Стерти з пам'яті українське минуле: росіяни хочуть відреставрувати сквер біля театру в Маріуполі / Фото: Петро Андрющенко

Він додав, що достатньо подивитись на свіжі фото пр. Миру, аби зрозуміти, що центр Маріуполя, який знали раніше, перетворено на мертве постапокаліптичне місто.

«І посеред цього буде новий сквер і Драмтеатр з постановами на кістках маріупольців», - додав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники у Маріуполі під ширмою реконструкції вивозять у Донецьк головний фонтан міста, який є мінікопією фонтану зі Скай Гардена в Англії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-