У Чернігові ліквідували дві зруйновані школи

У Чернігові ліквідували дві зруйновані школи

Укрінформ
Ліквідувати дві зруйновані внаслідок російських авіадарів школи та два дитсадки, які ще раніше було визнано непридатними, вирішили депутати на сесії Чернігівської міської ради.

Про це інформує Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

"Школи № 18 та № 21 ліквідовують у зв'язку з їх руйнуванням внаслідок авіадурів, які здійснили російські окупанти. Подальша експлуатація є неможливою. Однак це не вплине на можливість їх відбудувати в майбутньому", - сказав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

За його словами, якщо ж юридичні особи зараз не ліквідувати, то місто й надалі нестиме фінансові витрати на утримання персоналу цих освітніх закладів, що в сьогоднішніх умовах є недопустим, зважаючи на недонадходження в міську казну і ризики не пройти цей бюджетний рік.

"Коли ми переможемо ворога і дійдемо до цього питання, звісно, ми відновимо роботу закладу, присвоїмо йому номер. Це питання економії, — пояснив Атрошенко.

Також не прийматимуть дітей дитячі садки №5 та №61 Чернігова.

Освітній процес у дитсадку №5 було призупинено ще 1 вересня 2019 року на підставі експертних висновків, згідно яких стан будівлі визнано незадовільним.

Дитсадки №2 та № 10 , які територіально знаходяться поруч, повністю задовольняють потреби мікрорайону «Шерстянка».

Аналогічна ситуація і стосовно дитячого садка №61, там освітній процес призупинили 1 вересня 2020 року.

Читайте також: Збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині: СБУ затримала російського шпигуна

У лютому-березні Чернігів понад місяць перебував у облозі російських військ. Місто було піддано артилерійським обстрілам та авіаційним бомбардуванням.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-